έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο
έργο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η εταιρεία μας ολοκλήρωσε ακόμη μία ενεργειακή αναβάθμιση σε διαμέρισμα στην Ελασσόνα, στα πλαίσια του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον”, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα η εξοικονόμηση ενέργειας έφτασε το 80%. Έτσι, με ελάχιστο κόστος, εξασφαλίστηκε θερμική άνεση και ποιότητα διαβίωσης, καθώς το διαμέρισμα αναβαθμίστηκε κατά 4 ενεργειακές κατηγορίες.

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν είναι:

  • Τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης, με εξηλασμένη πολυστερίνη 5cm, και κατασκευή τοιχοποιίας γυψοσανίδας, με τελική σπατουλαριστή επιφάνεια.

  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο δώμα του κτιρίου, με εξηλασμένη πολυστερίνη πάχους 5cm. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και μετά από στατική εκτίμηση από την εταιρεία μας, επιλέχθηκε η λύση του ελαφροσκυροδέματος. Κατασκευάστηκε η στρώση κλίσεων από ελαφροσκυρόδεμα, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση του βάρους σε σχέση με το κλασσικό σκυρόδεμα κατά 5 φορές. Στη συνέχεια, εξασφαλίστηκε η υγρομόνωση με τοποθέτηση ασφαλτόπανου 4,5kg/m2, και θερμοκρασίας εώς -20C.

  • Απομόνωση του διαμερίσματος από το παλιό και καταργημένο σύστημα θέρμανσης και τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού, με αεραγωγούς για θέρμανση και των υπόλοιπων δωματίων. Το τζάκι διακοσμήθηκε καθ’υπόδειξη του ιδιοκτήτη.

  • Τοποθέτηση κλιματιστικού Inverter, για ψύξη του χώρου.

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα από PVC, με συντελεστή θερμοπερατότητας μικρότερο του 1,3, με διπλά ενεργειακά τζάμια 4 εποχών, με ευγενές αέριο Argon στο διάκενο και στρώση μεμβράνης Low E.

  • Τέλος, τοποθετήθηκε ηλιακός θερμοσίφωνας 150lt, με επιλεκτικό ηλιακό συλλέκτη 2m2, για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.